سیستم ویپ VOIP چیست؟
ویپ مخفف کلمات و به معنای انتقال صدا در بستر شبکه کامپیوتری یا اینترنت است.
با استفاده از این سرویس میتوان در هرکجای دنیا فقط با وصل بودن به اینترنت از خطوط داخلی مجموعه ویا استفاده از خط ثابت شهری مجموعه بر روی موبایل استفاده کرد. بدین صورت که به طور مثال اگر بر روی گوشی خود این سیستم (مثلا داخلی ۲۰۰) را فعال کنید و فقط با داشتن اینترنت از هر کجای دنیا میتوانید از خط شهری بر روی این ویپ استفاده کنید و حتی افراد داخل مجموعه بجای تماس با موبایل شما میتوانند با داخلی ۲۰۰ با شما ارتباط برقرار کنند که این امر در کاهش هزینه های خط شما هم نقش به سزایی دارد.
۱- راه اندازی سیستم VOIP بر روی سانترال به تنهایی
۲- راه اندازی سیستم VOIP بر روی سرور مجزا
در حالت اول اگر دستگاه سانترال پشتیبانی کند میتوان یک کارت با لایسنس مدنظر تهیه کرد و تمام تظیمات را روی خود سانترال انجام داد
در حالت دوم میبایست برای این امر یک سیستم (کیس) مناسب تهیه کرد و کارت مبدل خطوط تلفن را به ان وصل کرد و بر روی آن سیستم میبایست یکی از سیستم عامل های مناسب مانند Issabel را راه اندازی کرد.
برای راه اندازی سیستم VOIP به چه تجهیزات اصلی نیاز است؟
– مرکز تلفن ویپ (IP-PBX)
– گیتوی (Gateway)
– برد تلفنی (Telephony Card)
– دستگاه تلفن ویپ (IP-Phone)
برخی دیگر از تجهیزاتی که ممکن است بسته به نیاز مجموعه لازم شود:
– ماژول حذف اکو (Echo Canceller)
– ماژولهای FXS و FXO
– مبدل ATA
– هدستهای ویژه گوشیهای ویپ
– کارت تلفنی GSM
– ماژول توسعه گوشی تلفن
برای همه ما پیش آمده است که در حال مکالمه مهمی باشیم و ناگهان صدا قطع شود و بخشی از جمله را متوجه نشویم. در کسب وکار گاهی این قطع شدن صدا میتواند بر عملکرد ما تاثیر بگذارد و مجبور میشویم از گوینده بخواهیم مجددا جمله خود را تکرار کند.
این مشکل رایج در سرویس ویپ به ظرفیت پهنای باند مصرفی شما بستگی دارند. ویپ بر بستر اینترنت کار میکند و با کم بودن پهنای باند دانلود، در مکالمات ممکن است بخشی از صحبتهای طرف مقابل شما قطع شود. همچنین پایین بودن پهنای باند آپلود شما نیز میتواند منجر به قطع شدن صدای شما در مکالمات تلفنی شود.
برای جلوگیری از این مشکل اکیدا پیشنهاد میشود که از سرویس های اینترنتی استفاده شود که هم آپلود و هم دانلود مناسبی داشته باشد.
اگر در حین مکالمه با سیستم ویپ متوجه اکو صدا میشوید، لازم است دو چیز را بررسی کنید: دستگاه تلفن، و میزان تاخیر در شبکه.
برای برطرف کردن این مشکل ابتدا لازم است هر یک از این موارد را بهطور جداگانه بررسی کنید. بهتر است ابتدا از آپدیت بودن دستگاه تلفن خود مطمئن شوید و اتصالات و سلامت آن را بررسی کنید. ابتداییترین راهکار، قطع و وصل کردن مجدد دستگاه است که به بافرها اجازه میدهد تا خالی شوند و مجددا با سرویس ٰویپ همگام شوند. در صورتیکه مشکل از دستگاه تلفن شما نباشد، مشکل از شبکه شما خواهد بود و لازم است با ارائهدهنده خدمات خود تماس بگیرید.
گاهی ممکن است صدای تماسگیرنده را نشنوید. این مشکل معمولا به این دلیل رخ میدهد که یک فایروال بستههای سیپ را مسدود کرده است. پروتکل سیپ اغلب به تنظیماتی در روترها نیاز دارد که بسته ها را با استفاده از RTP بازنویسی کنند.
برای حل این مشکل، ابتدا لازم است فایروالهای خود را بررسی کنید. باز کردن پورتها نیز راهکار دیگری است، زیرا ممکن است اجازه عبور و مرور جریان را نداشته باشد.
گاهی ممکن است هنگام تماس درونسازمانی با همکاران خود، تاخیر ایجاد شود و به دلیل ازدحام شبکه داخلی، قادر به برقراری ارتباط نباشید. در این حالت لازم است ازدحام شبکه داخلی را کاهش دهید و یا برای ارتقای روتر خود از QoS استفاده کنید که به دادههای سیستم VoIP اولویت میدهد.
عدم برقراری تماس خارجی با وجود برقرار بودن تماس های داخلی
شاید تجربه این را داشته باشید که با داخلی های مجموعه تماس برقرار میشود اما تلفن های خط شهری خارج مجموعه را نمیتوان شماره گیری کرد. اولین قدم برای پیدا کردن مشکل میبایست از صحت عملکرد دستگاه gateway مطمین شد و بعد میبایست چک کرد که آیا اطلاعات Outbound و IP درست ست
ارتباط با ما